12 juli 2017

Zo start je een nieuw merk

De uitdaging

Petra Wagenmakers maakt een carrière switch en start haar eigen onderneming als interieurontwerpster. Als startende ondernemer staat Petra voor veel keuzes. Welke naam moet mijn bedrijf krijgen, wie is mijn doelgroep en hoe benader ik die. Hoe vertel ik hen mijn verhaal op pakkende wijze en welke uitstraling past bij mijn identiteit als interieurontwerpster. Helder Merk ging de samenwerking aan met deze stoere onderneemster voor de totstandkoming van een compleet nieuw merk.

Onze oplossing

Petra Wagenmakers staat aan de start van haar gloednieuwe onderneming. Om de merkontwikkeling uit te voeren heeft Helder Merk eerst de toekomstige markt voor haar in beeld gebracht. Voor welke doelgroep bestaat deze onderneming. Waar droomt de doelgroep van, wat zijn de verlangens en de problemen en welke belofte kan Petra deze doelgroep maken.
Zodra we dat weten, weet je welk verhaal het merk moet gaan vertellen om de juiste doelgroep te bereiken. Naast een grondige analyse, strategie bepaling en de creatie van een merknaam en merkconcept bestond deze branding bootcamp uit de ontwikkeling van een logo en huisstijl, een marketingpakket en een website die centraal staat in haar marketingstrategie.

Resultaat

  • Strategie bepaling voor een gloednieuw bedrijf
  • Totstandkoming merkbeleving
  • Veel nieuwe, eerste klanten

We vroegen onderneemster, Petra Wagenmakers, naar het belangrijkste resultaat van de Branding bootcamp met Helder Merk. Haar reactie:

Ik heb het merktraject als zeer professioneel, uitgebreid en enorm inspirerend ervaren. Het belangrijkste resultaat is de complete totstandkoming van Studio 1207. De prachtige website en een consistente uitrol van mijn merk in al mijn marketing. Kort nadat ik de deuren open zijn de reacties zeer positief. Ik ben dus erg blij dat ik voor Helder Merk gekozen heb!

caroline-koppers

Ben jij benieuwd waar jouw bedrijf kansen laat liggen?

Doe gratis de merkscan t.w.v. € 275 en ontdek direct de verbeteringen voor jouw merk.

*Let op! Ons branding team voert een handmatige analyse uit t.w.v. €275. Je ontvangt een persoonlijke video rapportage met actiestappen.

Caroline-Koppers

Author: Caroline Koppers

Caroline Koppers is eigenaar van Helder Merk. Merken die een emotie oproepen waren tot voor kort alleen beschikbaar voor grote Corporates met enorme budgetten. Caroline vindt dat je als kleinere ondernemer het ook verdient om je verhaal mooier en met meer kracht over te brengen. Daarom helpt zij ondernemers niet aan ‘gewoon’ een website of een logo, maar aan een Helder Merk.